سبک زندگی مدرن چگونه به سلامتی شما آسیب می زند

سبک زندگی مدرن

دستیابی به سلامت ایده آل ممکن است در تئوری ساده به نظر برسد، اتخاذ یک سبک زندگی متعادل از فعالیت بدنی، تغذیه، زندگی اجتماعی، و استراحت. اما در واقعیت معمولا دست یابی به شرایط مطلوب به این راحتی نیست. فشارها و نیاز های زندگی مانند دنبال کردن یک حرفه خوب و مناسب ، تشکیل و اداره  خانواده، و صرفاً زندگی در جامعه‌ای که شما را به صرف زمان زیادی برای تماشای صفحه نمایش واستفاده از  فست فود سوق می دهد، اغلب می‌تواند ما را از گرفتن تصمیم درست برای سلامتی خود باز دارد.

چیزی که بسیاری از درک آن ناتوان هستند این است که این ” سبک زندگی مدرن ” به شکل قابل توجهی آسیب رسان شده است. تعداد افراد مبتلا به یک یا چند بیماری مزمن در ایالات متحده طی 25 سال گذشته بیش از 40 میلیون نفر افزایش یافته است. بخش عمده این تأثیر پذیری  ناشی از عوامل سبک زندگی مانند استرس زیاد، کمبود خواب، و تغذیه نامناسب و همچنین جنبه های دیگر زندگی مدرن است. اگر روند فعلی ادامه یابد، با وجود میلیاردها دلار سرمایه گذاری سالانه در بخش مراقبت های بهداشتی، انتظار می رود این رقم در دهه آینده به بیش از 170 میلیون نفر برسد. آنچه در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است، ارزیابی مجدد چگونگی تأثیر رفتارهای ما بر سلامت ما و در نظر گرفتن این مفهوم در مراقبت های بهداشتی است، تا بتوانیم تغییرات طولانی مدت مناسبی در سبک زندگی خود ایجاد کنیم.

 

  4 دلیلی که سبک زندگی مدرن ما به سلامت ضعیف منجر می شود

ما به صورت روزانه انتخاب های آگاهانه وهمچنین ناخودآگاهی اتخاذ می کنیم که بر سلامتی ما تأثیر می گذارد. این مقوله می تواند شامل انواع تصمیمات کوچک و بزرگ باشد، از رژیم غذایی گرفته تا میزان حرکت بدنمان، و حتی انتخاب شغلمان .اما وقتی فراموش می کنیم خودمان را در اولویت قرار دهیم، خطر آسیب رساندن به سلامتی خود را داریم. یک سبک زندگی نامناسب می تواند از چندین راه کلیدی پیامدهای منفی برای سلامتی داشته باشد .در زیر تاثیرات سبک زندگی مدرن بر سلامتی ما توضیح داده شده است:

 

ورزش خیلی کم

حرکت دادن بدن یکی از ساده ترین اما مهم ترین راه هایی است که می توانیم سالم بمانیم. یک تجزیه و تحلیل در سال  2019  نشان داد بزرگسالان  آمریکایی به طور متوسط در طول روز شش ساعت و نیم نشسته اند، و این در حالی است که این رقم برای  نوجوانان به طور متوسط ​​هشت ساعت است. بیشتر این امر به دلیل مرکزیت فزاینده رایانه ها و عادی بودن کار کم تحرک است که باعث می شود آنقدر که لازم است تحرک نداشته باشیم. در نتیجه، ما نسبت به طیف وسیعی از مسائل بهداشتی مرتبط با سبک زندگی بی تحرک از جمله چاقی، استخوان ها و عضلات ضعیف تر، و گردش خون ضعیف بیشتر مستعد شده ایم.

 

افزایش استرس

سبک زندگی مدرن بسیاری را دچار اضطراب و فرسودگی کرده است .دلایل زیادی برای این مساله وجود دارد؛ از جمله، صرف زمان های طولانی  در فضاهای مجازی و فشار فزاینده برای ساعات طولانی کار با زمان استراحت کم. رویدادهای جهانی مانند همه‌گیری کرونا و عدم اطمینان اقتصادی نیز به منبع مهم استرس تبدیل شده‌اند. به همین خاطر ، ما اکنون با چیزی روبرو هستیم که انجمن روانشناسی آمریکا آن را ” بحران ملی سلامت روان” می نامد. عواقب این امر بسیار جدی است: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها پیش بینی می کند که 50 ٪ از آمریکایی ها در مقطعی از زندگی خود با یک مشکل سلامت روان درگیر می شوند .استرس طولانی مدت می تواند منجر به مشکلات سلامتی بی شماری از جمله بیماری قلبی، فشار خون بالا، و حتی دیابت شود. به جرات می توان گفت که استرس یک علت بسیار نادیده گرفته شده برای مشکلات سلامتی است.

 

کم خوابی

کم خوابی مزمن نیز به گفته بسیاری از کارشناسان یک بیماری همه گیر است. خواب عامل مهمی است که می تواند به سلامتی مطلوب کمک کند، و بزرگسالان باید در طول شب حداقل هفت ساعت بخوابند .خواب کافی به بازیابی مناسب از فعالیت های  ذهنی و فیزیکی بدن ما در طول روز کمک می کند. ولی،بر اساس CDC،از هر سه بزرگسال یک نفر به اندازه کافی نمی خوابد. دلیل این امر  را می توان در تعدادی از عوامل مدرن ردیابی کرد، از جمله افزایش استفاده از صفحه نمایش، کافئین یا الکل بیش از حد، ساعات کاری نامنظم، و البته فشار و استرس. کمبود خواب با کیفیت در طولانی مدت ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی، و سکته مغزی را افزایش دهد.

 

تغذیه نامناسب

شکی نیست که آنچه از نظر تغذیه ای وارد بدن خود می کنیم مستقیماً بر سلامت ما تأثیر می گذارد. در حالت ایده آل، وعده های غذایی باید حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن، متعادل، شامل منابع کاملی از مواد غذایی، با تعداد مناسب کالری مورد نیاز برای سلامت متابولیک ما باشد. با این وجود، خواسته های سبک زندگی مدرن ما می تواند رسیدن به  این شرایط ایده آل را دشوار کند .بسیاری از ما دانش یا زمان لازم برای حفظ یک رژیم غذایی سالم و  متعادل را نداریم. در عوض، ما هر چیزی که پیش بیاید یا ارزان تر باشد و همچنین غذاهای فرآوری شده که کالری بیشتری دارند اما فاقد مواد مغذی مورد نیاز بدن ما برای عملکرد مطلوب می باشند را برای خوردن انتخاب می کنیم. اثرات منفی این امر بر سلامتی می تواند در طول زمان قابل توجه باشد. بر طبق برخی گزارشات، رژیم غذایی نامناسب به دلیل طیف وسیعی از شرایطی که می تواند ایجاد کند از جمله چاقی، مشکلات قلبی عروقی، دیابت، و سرطان باعث  22 درصد مرگ و میر در میان بزرگسالان می شود.

 

حرف آخر

برای بسیاری از ما، سبک زندگی مدرن می تواند جنبه ای اجتناب ناپذیر از زندگی باشد، به ویژه به این دلیل که مراقبت های بهداشتی متعارف برای رفع اثرات آن طراحی نشده است .به جای تمرکز بر تشخیص علل اصلی ایجاد بیماری، رویکرد رایج و متداول تنها علائم را درمان می کند و اغلب آسیب های بیشتری را وارد می کند .بنابراین لازم است سیستم درمان به گونه ای برنامه ریزی گردد که در کنار درمان علائم بیماری پا را فراتر نهاده و ریشه های بروز بیماری را شناسایی کند و در مسیر رفع آنها قدم بردارد. به این ترتیب بیماران می توانند تغییرات طولانی مدت و مشخصی را در سبک زندگی خود اتخاذ کنند و برای مثال با کاهش استرس، کسب عادت های غذایی سالم تر، افزایش کیفیت خواب و فعالیت بدنی بیشتر از ابتلا به بیماری های مزمن پیشگیری کنند و در مسیر درست برای دستیابی به سلامت حداکثری پیش بروند.

برداشتن گام های کوچک در جهت تغییر سبک زندگی برای بهبود سلامت چندان دشوار نیست. بسیاری از افراد ممکن است برای شروع مسیر اتخاذ رویکری جامع و فعال به سمت سلامت نیاز به کمک و پشتیبانی داشته باشند. این پشتیبان باید در زمان برنامه ریزی نقشه راه سلامت بیمار فراتر از تنها مداخلات دارویی برود و با ارائه راهکار ها و پیشنهاداتی در ارتباط با سبک زندگی فرد او را در مسیر کسب سلامت حداکثری یاری کند و در طول مسیر همواره فرد را در دنبال کردن تجویز ها پشتیبانی و یاری نماید.

سبک زندگی سالم

مطالب مرتبط